24 Kasım 2012 Cumartesi

12-12-12 Geocaching Etkinliği

,

"Geocaching" oyununun resmi sitesi geocaching.com zaman zaman "Geocaching" için özel olan günlerde veya haftalarda özel etkinlikler düzenler. Bu etkinlikler karşılığında bazen fiziksel bazense sanal ödüller vererek katılımı da teşvik eder.

İşte önümüzdeki ay böyle bir etkinlik Dünya genelinde başlayacak ve ödülü ise sanal bir rozet olacak. Hemen detaylara geleyim.

Malum önümüzdeki ay, bu yüzyılda son kez eşit tarihi yaşayacağız. Yani 12.12.12 tarihini. geocaching.com ise bu tarihte eğer bir kutu bulup siteye kaydını girersek veya düzenlenen bir organizasyona katılırsak bizi aşağıda gördüğünüz, 12.12.12 tarihine özel olarak tasarlanmış sanal rozetle ödüllendirecek. (Sanal rozetlerin orjinal ismi "Souvenirs")

12-12-12 rozet souvenirs
12-12-12 Tarihli etkinliğe katılırsanız kazanacağınız Sanal Rozet :)

Sanal rozet konusuna biraz değinmek istiyorum. Sanal rozetler az öncede belirttiğim gibi bazı özel günlerde, mesela 12.12.12 gibi veya uluslararası Geocaching günü gibi günlerde ya da bazı koordinatlar arasında kutu bulduğumuzda, sakladığımızda, bazı yerlerde (şehirlerde vs.) kutu bulduğumuzda, genel olarak çok çeşitli özel olarak tanımlanmış ve bizim tam anlamıyla bilmediğimiz ve rastgele keşfettiğimiz ( özel günler için olanlar duyuruluyor) sanal unsurlardır.

Böyle bir sanal rozet kazandığınızda profil sayfanızdaki "Souvenir" sekmesinde ilgili rozet belirir ve o rozet sizin "Geocaching" kariyerinizde dönüm noktası olarak saklanır. Profilinizi inceleyen insanlara sizin hakkınızda fikir verir. Kısaca sanal rozetleri böyle anlatabiliriz.

12.12.12 sanal rozetini kazanmak için yapmamız gereken çok kolay.  12 Aralık 2012 tarihinde bir kutu bulup siteye kaydını yapmak veya düzenlenen bir organizasyona katılım sağlayıp siteye kaydını yapmak.

12.12.12 sanal rozetini kazanan arkadaşlar yorum yaparsa kimlerin bu rozeti kazanıp kazanmadığını öğrenir ve üzerinde tartışabiliriz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Malesef o tarih haftaiçine denk geliyor ve ben çalışıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, dediğiniz gibi hafta içi olması kötü. Bizim Balıkesir'de kutu bulma şansımız da yok. Biz de şöyle düşündük. O gün akşam buluşma etkinliği düzenleyip, rozeti alacağız. Belki Balıkesir'de buluşma bekleyen 1-2 kişi çıkar. Belli olmaz :)

      Sil