25 Aralık 2012 Salı

Manisa Salihli Bölgesinde Kutu Bulma Gezisi

,

Ege Bölgesinde Manisa ili Salihli ilçesi yakınlarında bulabileceğiniz 4 kutu var. Bir hafta sonu hem bu bölgeyi gezmek hem de bu kutuları bulmak için gezi organize etmenize yardımcı olacak bir yazıyı hazırladım.

manisa salihli'deki kutular
Salihli Yakınlarındaki Kutular

Salihli çevresindeki 4 kutunun 2’si Sart Beldesinde bulunmaktadır. Lidya Devletine başkentlik yapmış tarihi bu kasabayı gezerken Gymnasium ve Artemis Tapınağı’na sakladığımız 2 kutuyu bularak gezinize renk katabilirsiniz.

Gymnasium Geocaching Kutu
Manisa Salihli Sart Beldesi'ndeki Gymnasium

İzmir Ankara yolu üzerinde bulunan Sart Beldesine geldiğinizde İzmir tarafından geldiyseniz sağ, diğer taraftan geldiyseniz sol tarafta bulunan yolu takip ederek Gymnasium ve Artemis Tapınağına ulaşabilirsiniz.

Gymnasium ve Artemis Tapınağı bulunan kutular
Gymnasium ve Artemis Tapınağı'nda bulunan 2 kutu

Artemis Tapınağı ve Gymnasium’da bulunan kutuları bulduktan sonra Bozdağ ve Gölcük civarında bulunan 2 kutuyu bulmak için yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Gymnasium’un önündeki eski İzmir – Ankara yolundan Ankara yönüne giderken sağ tarafta Bozdağ Ödemiş levhasını takip edin ve o yola girin.

Bozdağ civarındaki kutulara giden yol
Bozdağ – Ödemiş Yol Ayrımı

Yol üzerinde Çamurhamamı (Çamur Banyoları) denilen köyde mola vererek küçük salaş pidecide pide yiyebilirsiniz. Seveceğinizi düşündüğüm için yazımda belirtmek istedim.

Bozdağ istikametinde yolunuza devam ederken Kırkoluklar olarak bilinen çeşmelere geldiğinizde aracınızı park edip, kutuyu aramaya başlayabilirsiniz. Dilek tutarak burada bulunan 40 çeşmeden su içildiğinde dileğin gerçekleşeceğine inanılır. Kırk çeşmelerin karşı tarafındaki köylülerin ürünlerini sattıkları pazarı gezebilirsiniz. Bu pazarı gezerken gps cihazınıza bakarsanız kutuya yaklaştığınızı göreceksiniz.

Bozdağ Kırkoluklar Geocaching Kutu

Kutuyu bulduktan sonra diğer kutuyu bulmak için Gölcük’e doğru yola devam edin.

Kırkoluk ve Gölcük yakınlarındaki iki kutu
Kırkoluk ve Gölcük yakınlarındaki iki kutu

Gölcüğe gelmeden yol kenarında bu kutuyu bulacaksınız. Kutu yolun Ödemiş tarafında (solda) bulunmaktadır. Kutuyu bulunca mutlaka karşıya geçmeli ve Gölcük manzarasını da görmelisiniz.

Gölcük Geocaching Kutu

Gölcük’e bu kadar yaklaşmışken Gölcük’ü görmeli, köylülerden ceviz ve incir kurusu almalısınız.

Gezinizi mutlu sonlandırmanız dileğiyle. Her şey gönlünüzce olsun…

3 yorum:

  1. Çok güzel bir Geocaching gezisi yazısı oldu. Bu tip yazıların devamını bekliyoruz. :) Bir yere gitmeden önce o bölgede kutu var mı diye bakıp, hangi kutulara gideceğimizi belirlemek çok zevkli oluyor. Geocaching daha önce gitmediğimiz yerleri görmemizi sağlıyor.

    YanıtlaSil
  2. Sart Artemis Tapınağına sakladığımız kutu bulundu. Çok mutluyuz.

    YanıtlaSil
  3. :) Sart Gimnasyum bölgesine sakladığımız kutuda bulundu. Hatta bir favori puanı bile almış. :) Çok güzel.. :) Kutu saklamaya devam...

    YanıtlaSil