11 Ocak 2013 Cuma

Geocaching İle İlgili 2013 Hedeflerimiz

,

Geocaching'e olan ilgimiz gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla biz de Geocaching hobisini ülkemizde yaymak için farklı şeyler düşünüyoruz. Kendimizi geliştirmek için sürekli araştırıyor, geocaching gündemini takip ediyoruz.

Malum 2012 yılını bitirdik ve 2013'e girdik. 2012 yılı Geocaching ile tanıştığımız yıl oldu. 2013'ün ise Geocaching'i ileri götüreceğimiz yıl olmasını istiyoruz. Bunun için kendimize "Geocaching Hedefleri" belirledik. Bunlar bizim kişisel olarak belirlediğimiz hedeflerimiz. Siz de hem kendinizi bu güzel oyunda geliştirmek için, hem de ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmak için kişisel hedefler belirlemelisiniz. Bunları hep birlikte paylaşmalı ve ortaya ortak hedefler de çıkartarak grup hedeflerimizi de oluşturmalıyız.

Gelelim Geocaching Maceraları olarak benim ve eşimin hedeflerine... :)

geocaching logo


1. En az 10 Kutu saklamak.

Basit gibi gözüken bir hedef. Ancak basit değil. :) 2012'de 4 kutu sakladık. Amaç daha güzel, daha favori kutular saklamak. :)

2. En az 1 adet TB (Travel Bug) veya GC (Geocoin)'i Dünya'daki dolaşımına yollamak.

Bunu yapmayı çok istiyoruz. Özellikle TB yollamak istiyoruz. Ona bir amaç yükleyip, o amaç gerçekleşirken biz de buradan size onun seyahatini adım adım yazmak istiyoruz. :)

3. Projeler Oluşturmak.

Blogumuzun üst menüsünde dikkatinizi çektiyse "Projeler" diye bir başlığımız var. Orada hem kendimizin yapacağı hem de ortak yapılabilecek projeler oluşturup bilgi veriyoruz. Genellikle ortak katılıma açık oluyor. Siz de "Projeler" sayfamızı inceleyerek, hoşunuza gidenlere katılım sağlayabilirsiniz.

Bu hedefimize sayısal bir ifade koymadık. Zira yıl içinde projeler olarak duyuruları yapacağız.

4. Balıkesir'de Geocaching Etkinliği düzenlemek.

Yaşadığımız şehirde bir adet Geocaching etkinliği düzenlemek istiyoruz. Katılım olur mu bilmiyoruz ama yine de denemek istiyoruz. :)

5. Geocaching Maceraları ile daha çok kişiye ulaşmak.

Ülkemizdeki Geocaching'in gelişip ilerlemesi için güzel ve özgün içerikler üreterek daha çok insana ulaşmak hedeflerimizden birisi.

Siz de kendi hedeflerinizi yorum olarak yazarsanız hem tanışmış oluruz hem de fikir alışverişi yaparız. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. koca yıl sadece 10 kutu saklama hedefi az olmuş :)))

    neredeyse her ay bi kutu... bu sayıyı en az 20 olarak değiştirelim lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 10 yazdım zaten. Yani 10 taneyle kalmaz 20'yi zorlarız. :)

      Sil
  2. Düzenli Geocacher toplantıları da düznliyebilirsiniz, küçük çapta olabilir mesela bir kafede buluşup konuşmak. Sonra da uygun bir zamanda bir Event güzel olur tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Balıkesir'de oturuyorum. Eşimle birlikte dediğiniz gibi bir kafede ufak bir toplantı düşünüyoruz. Ama katılan olur mu bilmem:) En kötü iki kişi oturur döneriz. Denemekte fayda var. :)

      Sil