28 Haziran 2013 Cuma

Geocaching Boyabağı-Karaburun-İzmir Etkinliğimiz ve Kutu Saklama Projemiz

,
Geocaching Maceraları blogunu hazırlamaya başladıktan sonra sürekli olarak "Geocaching" hobisini ülkemizde daha ileri nasıl taşıyabiliriz diye çeşitli fikirler düşünüyoruz. Bu fikirlerin bazılarını proje haline getirip uygulamaya çalışıyoruz. Proje olarak yapmayı düşündüğümüz fikirlerimizi "Projeler" sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bu projeler bazen kendi başımıza üstesinden gelebileceğimiz projeler olabilirken bazen de pek çok kişiyi içine alabiliyor. İşte "Karaburun Yarımadası Kutu Saklama Projemiz" hem bizi hem de diğer pek çok kişiyi içine alan bir proje.

Karaburun bizim için önemli bir yer çünkü babam İzmir Karaburunlu ve baba tarafı akrabalarımız hep orada yaşıyor. Dolayısıyla gerek yaz aylarında gerekse yıl içinde Karaburun'a yolumuz hep düşüyor. Hal böyle olunca "Geocaching" hobisi açısından Karaburun'a baktığımızda kutu sayısı anlamında pek de iç açıcı bir durum olmadığını görüyoruz.

boyabağı doğal liman
İzmir - Karaburun - Boyabağı'ndaki doğal liman :) 

Karaburun'a saklanmış 1 adet kutu mevcuttu. Ancak o kutu da kaybolduğu gerekçesiyle arşive kaldırıldı. İşte bu durumdan dolayı ülkemizdeki saklı kutu sayısını arttırarak "Geocaching" hobisinin gelişimine katkıda bulunmak için Karaburun'a kutu saklamak, şimdilik insanoğlunun yağmasına uğramamış bu doğal güzelliği hem yerli hem de yabancı turistlere tanıtmak amacıyla 2 aşamalı "KaraburunYarımadası Kutu Saklama Projemiz"'i hazırlamıştık.

Yaz geldiği için projemizin 1. aşaması olan Karaburun Yarımadası'na 10 adet kutu saklama hedefimizi yıllık iznimizi kullandığımız dönem olacak olan Temmuz ayının ilk iki haftasında gerçekleştireceğiz. 2. aşama ise bizden başka Karaburun'a kutu saklamak isteyebilecek insanları kutu saklamaya teşvik etmek için. Bu hedefimiz de 5 kutu. Tabi ki bu sayıları aşmak her zaman çok harika olur. :) Projemizin 2. aşaması yerli yabancı herkese açık. Eğer sizin de yolunuz İzmir'in Karaburun Yarımadasına düşerse, kutu saklarsanız ve bu kutuyu Geocaching hobisinin resmi sitesi olan geocaching.com adresine kayıt ederseniz, projemize katkıda bulunmuş olacaksınız.



Proje kapsamında saklanılan bütün kutular hakkında bağlantı ve bilgileri proje sayfamızda ve blogumuzda duyuracağız. 

BOYABAĞI - KARABURUN - İZMİR GEOCACHING BULUŞMASI VAR! :)

Ayrıca İzmir Karaburun'da bir de Geocaching etkinliği düzenleyeceğiz. Bu haberi de buradan vermek istiyorum. 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 16:00'da Boyabağ Koyu- Karaburun- İzmir'de Geocaching buluşması gerçekleştiriyoruz. Etkinliğin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Geocaching ile uğraşan ya da Geocaching'i merak edip de bir türlü başlayamayan, Geocaching ile ilgili soruları olan herkesi bekliyoruz. Denizin yanıbaşında bulunan kafede ( Etkinliğin yapılacağı yer Boyabağı koyunda denizin yanıbaşındaki kafe... etkinlik sayfasındaki koordinatlar kafeye ait. Bir de buradan yazayım . N 38° 34.425 E 026° 33.910 :).) Geocaching ile ilgili sohbet edip konuşacağız. Etkinliğe yolu 10 Temmuz 2013 günü İzmir'e düşenleri ve İzmir'de yaşayan herkesi bekliyoruz.

 
boyabağ tabela
Etkinliğe giden yolun tabelası. :) Bu tabelayı görünce sağa toprak yola ayrılın ve dümdüz devam edin. Sonundaki  manzaraya bayılacaksınız! :)

boyabağı koyu çınar ağacı
İşte o güzel mazaralardan birisi. Denizin berraklığına bakar mısınız? Etkinliğe ve kutu bulmaya herkesi bekliyoruz.


Etkinliğimize herkesi bekliyoruz. Ayrıca Projemize de ilgi duyuyorsanız veya konuyla ilgili eklemek istedikleriniz varsa, ayrıca projemiz için kutu sakladıysanız bu yazımıza yorum yaparak bizi haberdar edebilirsiniz. Böylece sakladığınız kutuları proje sayfamıza ekleyebiliriz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

0 yorum to “Geocaching Boyabağı-Karaburun-İzmir Etkinliğimiz ve Kutu Saklama Projemiz”

Yorum Gönder