21 Temmuz 2013 Pazar

Boyabağ İzmir Etkinliğimizi Gerçekleştirdik...

,
Daha önce bu yazımızla duyurduğum ilk Geocaching buluşmamızı 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü Güzel İzmir'in, şirin ilçesi Karaburun'un tertemiz deniziyle enfes koylarından biri olan Boyabağ koyunda gerçekleştirdik.

Bu etkinlik aynı zamanda bizim de hem katıldığımız hem de aynı anda düzenlediğimiz ilk etkinliğimiz oldu. Ancak biraz tenha oldu. :) Eşimle beraber etkinliğimizi düzenlediğimiz kafede umutlu bir şekilde saat 16'da beklemeye başladık. Gerçi katılımın olmayacağını düşünüyorduk ama içten içe de "1 kişi de olsa gelen olacak" diye düşünmeden edemiyorduk. :) Hatta buluşmadan önceki günlerde " Bir de bakıyoruz onlarca insan gelmiş" gibi hayali düşünceleri bile dillendiriyorduk.

Etkinliği düzenleyeceğimiz kafede beklerken görüş açımızdaki toprak yoldan gelen her kişiye ve araca "Acaba buluşma için mi geldiler?" gözüyle bakıp bakıp durduk. Ellerinde bir GPS, bir akıllı telefon gözledik. :) Ancak bekleyişler beyhude çıktı. Boyabağ'daki etkinliğimize hiç kimse gelmedi.

Halbuki, eşimle birlikte daha önceden hazırladığımız örnek kutularımızı, elimizdeki Travel Bug'ları masamıza dizmiştik. Bir de oyuna yeni başlayan birileri gelir diye ufak da bir kitapçık hazırlamıştık Geocaching ile ilgili. Hepsi masada hüzünlü hüzünlü kaldı. :) Neyse ki kitapçığımızı diğer etkinliklerde veya sohbetlerimizde insanları Geocaching ile tanıştırırken kullanmayı düşünüyoruz. Yani hiç bir şey boşa gitmedi. Etkinliğimize birilerinin gelme ihtimaline karşı kafede beklemek bile keyifliydi. Yaklaşık 1 buçuk saatlik bekleyişin ardından hemen kafenin önünden tertemiz berrak denize girerek yüzdük ve sahilde bir süre daha oturduk. ( Acaba gelen olur mu düşüncesiyle :) )

travel bug ve kutlar
Deniz kenarındaki kafede etkinliğimize gelen olur diye beklerken, Travel Bug'larımızı ve iki adet mikro boyutlu kutumuzu da masamıza koyup fotoğrafladık... :)

Tabi ki pes etmek yok. Açıkçası bu Boyabağ'da düzenlediğimiz etkinliği geleneksel hale getirme niyetimiz var. Yılda 1 kere yaz aylarında yapmak güzel olur. Bakarsınız ileride popüler bir buluşma haline gelir ve bu yazı da yıllar sonra "Vay be Boyabağı etkinliğine ilk yıl hiç kimse gelmemiş nasıl olur bu iş?" diye kayıt altına alınmış olur. :)

boyabağ denizi
Öhm.. Etkinliği düzenlediğimiz kafeden çektiğim fotoğraf. Gördüğünüz gibi denizin yanı başında... :) Etkinliğimiz denizle iç içe bir etkinlikti. :) Bu muhteşem denize mutlaka girmelisiniz. Artık kısmet bir başka yaza... :)

boyabag
Bu fotoğraf da Boyabağ Koyunun klasikleşmiş fotoğraflarından... Tüm koyun fotoğrafı... 

Geocaching çok güzel bir oyun. Çok severek ve heyecanlı bir şekilde oynuyoruz. Ülkemizde Geocaching'i geliştirmek için çalışmak gerçekten mutluluk verici. Umarım bir daha ki buluşmamıza katılım eşim ve benden başka farklı kişilerle de birlikte olur. :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

7 yorum:

  1. Aaaa çok güzelmiş.Ben ,İzmir de tek Karaburun'u görmedim ,sanırım..-Denizi olup da:)- Diğer söylediğiniz konuda yerden göğe hakkınız var..İnşallah,bundan sonra ki buluşmalar eğlenceli geçer!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Yorumunuz için teşekkürler. Geocaching ilginizi çekiyorsa, geocaching oynayarak gezilerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Mesela Karaburun tarafında an itibariyle 6 kutu saklı. :)

      Sil
  2. Siteniz çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel düşünceniz için Teşekkür ederiz. :) Sitemizde Geocaching ile ilgili paylaşımlar yaparak tanıtımını amaçlıyoruz.

      Sil
    2. Merhaba Murat bey benim size bir sorum olacaktı bu oyun için kullandığınız gps cihazını satın almak istemiyorum. Acaba internette çeşitli haritalarda gps özelliği varmı?

      Sil
    3. Merhaba, Gps'iniz olmadan da elbette oynayabilirsiniz. Google maps bu konuda size yardımcı olacaktır. Daha detaylı bilgiyi akşam eve döndüğümde yazacağım.

      Sil
    4. Tekrar merhaba, Sizin sorduğunuz sorudan vazife çıkartıp konuyla ilgili bir yazı hazırladım ve yayınladım. Bağlantısı: http://geocachingmaceralari.blogspot.com/2013/07/gps-kullanmadan-geocaching-nasil-oynanir.html

      Umarım yararlı olur. Saygılar..

      Sil