1 Ağustos 2013 Perşembe

Ağustos Ayında Her Gün Geocaching..!

,
Bugün size Dünya genelinde Ağustos ayında gerçekleşecek olan güzel bir "Geocaching" etkinliğinden bahsedeceğim. Resmi sitemiz geocaching.com zaman zaman bu tarz güzel etkinlikler gerçekleştirip, insanları daha çok "Geocaching" oynamaya teşvik ediyor.

Ağustos ayı boyunca ise "Geocaching" oynadığımızda bizi bazı sanal sürprizler bekliyor olacak. Nasıl mı? Hemen anlatayım...

Etkinliğin orjinal adı "31 Days of Geocaching", ben bu etkinliğe "Ağustos'ta Her gün Geocaching" diyorum. :) Etkinliği kısaca anlatmam gerekirse, Ağustos ayında kutu bulduğumuzda ya da bir "Geocaching " etkinliğine katıldığımızda, her gün için, günden güne değişecek olan "Souvenir" yani sanal rozet kazanacağız.

"Geocaching"'te, sanal rozet kavramına aslına bir başka yazımda değineceğim ama yine de kısaca anlatmak gerekirse, özel günlerde veya belirli bölgelerde vs. kutu bulduğumuzda o etkinliğe veya yere özel "Sanal Rozetler" kazanırız. Bu "Sanal Rozetler" bizim geocaching.com üzerindeki profilimize eklenir ve diğer oyuncular tarafından görülebilir. "Geocaching"'e farklı bir renk katmak için hazırlanmış sanal hediyelerdir.

Bu konudan kısaca bahsettikten sonra, "31 Days of Geocaching" etkinliğinde bizi bekleyen sanal rozetleri aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.

geocaching sanal rozetler
Ağustos Ayında, Gün Gün Kazanabileceğimiz Sanal Rozetleri Görüyoruz. :) Kaçını Gözünüze Kestiriyorsunuz ya da Hangisini? :)

Gördüğünüz gibi her gün için farklı bir sanal rozet bizi bekliyor. Örneğin siz 2 Ağustos tarihinde bir kutu bulup bunu resmi site üzerinden kutunun sayfasına yapacağınız "Found it" bildirimiyle yani "Buldum" bildirimiyle kayıt ettiğinizde palmiyeli sanal rozeti kazanacaksınız ya da 11 Ağustos tarihinde bulursanız ya da herhangi bir "Geocaching Event" yani "Geocaching" etkinliğine katılıp, resmi sitede "Attended" yani "Katıldım" bildirimi yaparsanız, büyüteç sanal rozetini kazanacaksınız. :) Hepsi bu kadar.

Bu etkinliğin, aranızda özellikle "Geocaching"'e yeni başlamak isteyenler veya yeni başlamış olanlar için oldukça teşvik edici bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ağustos ayını bu etkinlik sayesinde dolu dolu "Geocaching" oynayarak geçirebilirsiniz.

Son olarak yukarıda yayınladığım fotoğrafın Pdf formatındaki halini buradan indirebilirsiniz.

Ayrıca Ağustos'ta (6 Ağustos'ta) İstanbul'da bir de "Geocaching Buluşması" var. Eğer bu buluşmaya katılıp "Attended" yani "Katıldım" bildirimi yaparsanız sanal rozetinizi profilinize eklemiş olacaksınız. Bu da fazladan bir bilgi. :)


Ağustos ayında mutlaka bir kutu bulun veya bir "Geocaching" etkinliğine katılın... :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

3 yorum:

  1. 3. Rozet güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim favori rozetlerim ise 4 - 9 - 18 ve 19. rozetler. :)

      Sil
  2. Muratcım dikkat ettim beğendiklerin yeşil ve kahverengi :) Ben 27 yi beğendim

    YanıtlaSil