18 Ağustos 2013 Pazar

Geocaching Mikro Kutu Hazırlama Örneği

,
Geocaching Oyunu kutu saklama ve saklanmış kutuları bulmak üzerine kurulmuş eğlenceli bir oyun. Oyun hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Oyunun ülkemizde yaygınlaşması için kutu saklamanın önemi büyük. Blogumuzda daha önce yayınladığımız “Geocaching Kutu Saklama” yazımıza buradan ulaşarak bu konuda daha ayrıntılı fikre sahip olabilirsiniz.
  
Kutu saklamanın önemli olduğunu vurguladıktan sonra kutu hazırlamanın da önemli olduğunu belirtmeliyim. Geocaching oynarken farklı boyutlarda kutular kullanabilirsiniz. Blogumuzda yayınladığımız “Geocaching Kutu Boyutları” yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
  
Geocaching oynarken elinizde bulunan ya da satın aldığınız kutuları kullanabileceğiniz gibi elinizdeki atık malzemeleri değerlendirerek kutularda hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda mikro geocaching kutu hazırlama konusunda atık malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz bir kutu örneği paylaşacağım.

micro geocache
Saklanmaya hazır mikro bir kutu örneği - reklam almış gibi olduk ama neyse :)

Bu örnekteki kutuyu hazırlamak için iki adet şişeye ihtiyacımız var. Şişeleri kesmek için bıçak ya da makasa, birleştirip kutu haline getirmek için yapıştırıcıya ihtiyacımız bulunmaktadır.

micro geocache için malzeme
Mikro bir kutu hazırlamak için malzemeler

Malzemeleri temin ettiysek kutunun yapımına başlayabiliriz. Öncelikle bir şişeyi fotoğrafta gösterdiğimiz yerden kesmelisiniz. Kapağın dibinden değil şişe kapağı genişliğinde mesafe bırakarak kesmelisiniz.

Şişeyi işaretli yerden bir bıçak yardımıyla keselim.

Bıçakla kenarda mesafe bırakarak kestiğimiz şişe kapağını diğer şişe kapağı rahat girebilsin diye makasla düzeltelim.

Diğer şişenin sadece kapağını kullanacağız. Mesafe bırakarak kestiğimiz şişenin mesafe bıraktığımız kısmına yapıştırıcı sürüyoruz.İkinci şişenin kapağını yapıştırıcı sürdüğümüz yere yerleştiriyor ve sağlam bir şekilde yapıştığına emin oluyoruz.

Yapıştırıcıyı sürüp kapakları birleştiriyoruz. Kutu saklanmaya hazır.

Şişe ve şişe kapağı kullanarak hazırladığımız kutu saklanmaya hazır. Neden bu kadar küçük bir kutu hazırladığımızı merak ediyorsanız blogumuzda daha önce yayınladığımız “Neden Micro Geocache” yazına buradan ulaşabilirsiniz. Kutu boyutunu biraz büyütmek için 5 litrelik su şişelerini kullanarak kutu hazırlayabilirsiniz. Kutuların üzerine oyunu anlatan etiketler hazırlayarak kutularınızı süsleyebilirsiniz. Kutuların üzerlerine yapıştırmak için hazırladığımız değişik boyutlarda etiketleri başka bir yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Kutunun içine mıknatıs yerleştirerek manyetik kutu haline de getirebilirsiniz. Şehir içinde kalabalık yerlerde tabela arkalarına, direk içlerine vb. yerleştirmek için uygun bir kutu hazırlamış olursunuz. 

Değişik boyutlarda pek çok kutu hazırlamanız ve bu kutuları saklamanız ümidiyle. Her şey gönlünüzce olsun…

5 yorum:

  1. Beyaz tutkal zamanla kemikleşip döküleceğinden ben kullanmıyorum. Çift komponentli yapıştırıcılar (404 gibi) daha uygun oluyor bence. Ayrıca gazlı içecek (kola filan) şişeleri daha sert olduğundan onlar da kullanılabilir. Alt kapak olarak yine kola kapağı kullanılırsa daha ufak, su kapağı kullanılırsa daha uzun (çap daha büyük olduğundan) kutular elde edilebilir. Deneyerek daha çeşitli şeyler yapılabilir. Paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Farklı alternatifler denenebilir. Gazlı içecek şişelerinden denememiştik, denenebilir. 5 litrelik su şişeleri ile de yapmaktayız. Daha büyük olduğu için kullanışlı olmakta.

      Sil
  2. Detayli bir yazi guzel bir konu
    Paylasim icin tesekkurler Murat ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Kutu hazırlarken bu sefer fotoğraflarını da çekerek paylaştık. Umarım yararlı olur.

      Sil
  3. Biz teşekkür ederiz. Umarım yararlı olur :) Bu arada yazıyı eşim hazırladı ve paylaştı. :) Bu tarz kutuları hazırlamak onun işi. :) Bu tarz yazıları yayınlayarak kutu hazırlamaya insanları teşvik etmek istiyoruz.

    YanıtlaSil