14 Mart 2013 Perşembe

Şeytan Sofrası Kutu Bulma Macerası

,
Bugün sizlere yine bir kutu bulma maceramızdan bahsedeceğim. Kutu bulma yazıları "Geocaching" yapmaya başlayacak kişilerde daha çok istek uyandıracaktır. Ancak yine de hatırlatmak istiyorum, çevrenizde bulunacak bir kutu yoksa, kutu saklayarak "Geocaching" yapmaya başlayabilirsiniz. Böylece ülkemizdeki saklı kutu sayımızda artmış olacak.

Bugünkü kutumuzun adı "Seytan Sofrasi" adlı kutu. Kutumuz - tabi ki bilenler için - Ayvalık, Şeytan Sofrası bölgesinde saklı olan bir kutudur. "Geocaching"e başladığımızda Ayvalık-Akçay-Altınoluk bölgesinde çok kutu saklıdır diye düşünmüştüm ancak öyle olmadığını gördüğümde hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek istiyorum. Bu bölgelere daha çok kutu saklamalıyız. Popüler kutu olacaklarına şüphem yok.

Bilmeyenler için bahsetmem gerekirse; "Şeytan Sofrası" Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan bir tepedir. Bu tepe sönmüş bir volkandan arta kalan lavlardan oluşmuştur ve sofra biçimindedir. Bu bölgede Şeytanın ayak izi olduğu söylenen bir iz vardır. Bu yüzden de bu bölgeye "Şeytan Sofrası" denilir. Burada manzara muhteşemdir. Özellikle gün batımını seyretmenizi tavsiye ederim. Turistlerin bolca bulunduğu bir bölgedir. Etrafında çay bahçeleri gibi tesisler de var. Dolayısıyla çok rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Şeytan Sofrası'nın manzarasından bir fotoğraf vermek istiyorum.

şeytan sofrası görünümü
Şeytan Sofrası'ndan Güzel Bir Görünüm - Tesislerin olduğu bölgenin manzarası çok güzel. Burada Gün batımını mutlaka izlemelisiniz...

İşte böyle bir yer. Gelelim kutumuza.

Saklı olan kutu, 6 Şubat 2012 tarihinden bu yana saklı durumda. Yazıyı yazığım tarihte 7 kere bulunmuş olan bir kutu. Boyutu küçük boyutlu dediğimiz kutulardan. Ancak içerisine pek çok şey sığabilir. Kutuyu aşağıdaki fotoğrafta görüyoruz.

şeytan sofrasındaki kutu
Şeytan Sofrası Kutumuz Karışınızda :) İçinde Sadece kayıt defteri vardı. Biz de Cunda'dan aldığımız anahtarlığı sonraki bulacak kişiler için kutuya bırakmıştık. :)

Koordinatları izlediğinizde ve kutunun sayfasında verilen ipucu fotoğrafları incelediğinizde çok rahat bir şekilde bulabiliyorsunuz. Ancak kutunun saklı olduğu yere giderken izlediğiniz patika yol biraz kayalık bir araziden geçiyor. Bu yüzden bir miktar dikkatli olmak gerekli. Arazi zorluğu 3 yıldız olan bir kutu. Zaten kutu Şeytan Sofrası'nda tesislerin olduğu yerde. Ama tabi ki gözlerden uzakta saklı. Bu yüzden bulurken OBİ'ler ( oyunu bilmeyen insanlar) tarafından rahatsız edilmiyorsunuz.

şeytan sofrası kutuya giden yol
Burada kutuyu arayışımız sürüyor.. :)  Muhtemelen ipucu fotoğraflarını inceliyorum.. Gördüğünüz gibi kutuya giden yolumuz çok güzel :)
kayıt defteri
Kutumuzdan çıkan "Log Book" yani kayıt defterimiz... :) Notumuzu ve bulduğumuz tarihi işlemişiz gördüğünüz gibi...
Yolunuz Ayvalık'a düşerse mutlaka bu kutuya uğrayın ve aynı zamanda Şeytan Sofrası'nda bir gün batımını izleyin. Altınızda kendi arabanız olmasa bile toplu taşıma yolunu kullanarak da Şeytan Sofrası'na ulaşabilirsiniz. Tabi ki bu bölgedeki kutu sayısını da arttırmalıyız. Bu yüzden Ayvalık ve çevresine kutu saklamayı da ihmal etmeyelim. :) Sizde görüşlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere...

3 yorum:

  1. kutunun geocaching linkini de ekleseydin daha rahat incelerdik ;)

    YanıtlaSil
  2. sizden sonra 3 kişi daha bulmuş anlaşılan :)) süper

    http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=0e04bd8e-6537-4b53-8a11-cd491dbb8a8d


    tebrikler yazı ve anlatım süper olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi merhaba, Kutunun bağlantısını vermeyi unutmuşum. Onu ekleyeceğim. Çok güzel saklanmış bir kutu. Saklı olduğu yerde çok güzel. Ancak Ayvalık bölgesinde ilginç bir şekilde bir tek bu kutu var. Buraya yakın zamanda Bir kutu saklama etkinliği düşünücez gibi duruyor. :)

      Sil