1 Nisan 2013 Pazartesi

Kuşadası Kutu Bulma Gezisi

,

Kuşadası civarına kutu bulmak için gezi yapmayı planlayanlara yardımcı olacağını düşündüğüm bu yazımı sizlerle paylaşmak istedim. Kuşadası civarında 6 kutu bulunmaktadır.

Kuşadası Geocaching Kutu Bulma
Kuşadası'nda Bulunan Kutular

Kuşadası’na İzmir tarafından gelecekseniz yolunuzun üzerinde Selçuk’a da uğrayarak kutu sayısını 7 kutuya çıkarabilirsiniz.

Kuşadası civarına hafta sonu yolumuz düştü. Gitmeden önce kutu bulmaya vaktimiz olursa diye şöyle bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırmaları ve gezimizdeki deneyimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kuşadası’na giderken vaktimiz oldu ve Selçuk’taki kutuyu bulduk. Selçuk yolumuzun üzerinde olduğu için ve kutu da yola çok yakın ve merkezde olduğu için zor olmadı. Kutunun bulunduğu St. John Kilisesi görülmesi gereken bir yer diye düşünüyorum.

Selçuk - Kuşadası Geocaching Kutu Bulma
İzmir - Selçuk - Kuşadası yol güzergahı

Selçuk’ta bulunan kutuyu bulduktan sonra Kuşadası yolculuğumuza devam ettik. Kutu bulmak için çok az vaktimiz olduğu için Kuşadası Merkez’de bulunan kutuyu bulmaya karar verdik. Kutunun bulunduğu adada onarım çalışmaları olduğu için kaleyi gezmek ve kutuyu bulmak mümkün olmadı. Siz bulmak isterseniz; Pigeon Island Kuşadası Merkezde bulunmaktadır.

Pigeon Island Geocaching Kutu Bulma
Güvercin Adasındaki Kutu

Gezimizin ikinci gününde Güzelçamlı civarında bulunan kutuları bulmak için yola koyulduk. Kuşadası merkezden yaklaşık 25 km uzakta bulunan Panionion gezimizin ikinci gününde bulduğumuz ilk kutu. Kutu yol kenarından yaklaşık 200m içeridedir.

Kuşadası - Panionion Yol Güzergahı

Panionion’da bulunan kutuyu ararken dikkatli olun, resimdeki taşa dikkat edin, o taşı bulduğunuzda kutuyu bulacaksınız.

Panionion'daki Kutu

Panionion’daki kutuyu bulduktan sonra yaklaşık 3km yol alarak Zeus Mağarası’ndaki kutuyu bulabilirsiniz.

Panionion - Zeus Mağarası Yol Güzergahı

Zeus’da bulunan kutuyu mutlaka bulmalı ve bu mağarayı mutlaka görmelisiniz. Kutu içerisinde çok şey olduğu için bu kutuyu bulmak gerçekten çok heyecan verici. İçerisinde takip edilebilir nesneler bulunması çok mutlu etti bizi.
                       
Zeus Mağara'sındaki Kutu

Zeus’da bulunan kutuyu bulduktan sonra Milli Park tarafında bulunabilecek 3 kutu daha olmasına rağmen bizim vaktimiz olmadığı için dönmek zorunda kaldık. Kutunun durumları ve yerleri ile ilgili izlenimlerimi bu yüzden sizlerle paylaşamıyorum. Kutular hakkında araştırdığım bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Milli Park Manzara kutusu Zeus’a yaklaşık 3 km uzakta bulunmaktadır.

Milli Park Civarındaki Kutu, bu kutuyu bulamadığımıza bu manzarayı göremediğimize üzülüyorum...

Milli Park Manzara kutusundan yaklaşık 5 km sonra Kanyon’da bir kutu daha bulunmaktadır.

Kanyon'daki Kutu

Kanyon’da bulunan kutuya yaklaşık 120m uzaklıkta yürüyüş mesafesinde bir kutu daha bulunmaktadır.

Kanyon'da bulunan kutuya yürüyüş mesafesinde çok yakın bir kutu daha...

Kuşadası’na yapacağınız geocaching gezilerinde yazımın sizlere yararlı olması dileğiyle…

Her şey gönlünüzce olsun….

1 yorum:

  1. Kuşadası güzergahında oldukça güzel kutular var. Geocaching yapmak için oldukça iyi bir rota. Bu rotadaki kutu sayısını arttırmak lazım. Bu güzergaha giden "Geocacher"lara duyurulur. :)

    YanıtlaSil