10 Kasım 2012 Cumartesi

Neden Micro Geocache?

,
Blogumuzda “Geocache” kutu tiplerini ve “Geocache” kutu boyutlarını iki farklı yazı yazarak sizlerle paylaşmıştık. “Geocache” kutu tipleri ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. “Geocache” kutu boyutları ile ilgili yazıya da buradan ulaşabilirsiniz. 

civata micro geocache
Civatadan Yapılmış Bir Micro Kutu Örneği

Bu yazımızda ise “Neden Micro Geocache?” üzerinde duracağız. Nedene geçmeden önce “Micro Geocache” olan kutunun boyutlarının ne olabileceğini hatırlatalım. Bir kutunun “Micro Geocache” olması için hacminin yaklaşık 100ml’den küçük bir kutu olması gerekir. Rakamlara çok takılmayın küçük boyutlu kutular “Micro Geocache “kutulardır. 

micro geocache
Micro Kutu Örnekleri

Nedenlerini açıklamaya başlayalım? 

1. Neden; Kutumuzu saklayacağımız yeri bulmak “Micro Geocache” olan bir kutuya sahipsek daha kolay. Kutu saklamak kolay bir iş değil. Saklarken pek çok şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Kutuyu oyunu bilmeyen kişilerden korumamız gerekiyor. Bu kişilerin kutuyu görmeyeceği güzel yerler bulmamız kutu güvenliği açısından şart. Küçük bir kutuya yer bulmak tabi ki daha kolay. Örneğin bir ağacın kovuğuna yerleştirebiliriz ya da yosun parçaları ile kutunuzu kamufle etmek kolay olacaktır. 

ağaç kovuğu micro geocache
Ağaç kovuğuna yerleştirilmiş micro bir kutu. 

2. Neden; Sakladığımız kutuyu oyunu oynayanların oyunu bilmeyen kişiler görmeden bulmaları daha kolaydır. Kalabalık yerlere “Micro Geocahe” saklamak mantıklıdır. Oyunu bilmeyenlere çaktırmadan kutuyu bulunduğu yerden alabilirsiniz. Kutuya çok yakın birileri varsa kutu “Micro Geocache” olsa bile dikkatli olun. Meraklı insanlar fark edip siz gittikten sonra kutuyu bulup, kutuya zarar verip kaybolmasına sebep olabilirler. 

Tac Mahal micro geocache
Tac Mahal gibi kalabalık bir yere kutu saklayacaksanız micro kutu tercih etmeniz daha iyi olur. 

3. Neden; Kutunun maliyeti büyük kutulara nazaran daha az olabilir. Evdeki atık malzemelerden kendi kutunuzu kendiniz yapabilirsiniz. “Micro Geocache” kutu yapımı hakkında ileri de paylaşımlarda bulunacağız. 

“Micro Geocahe” bir kutu kullanmanın ne gibi artıları olacağını sizlere açıklamaya çalıştık. Kalabalık bir yere kutu saklamayı düşünüyorsanız “Micro Geocache” kullanmanızı önerebilirim. Kutu saklamak için yaptığınız gezilerde yanınızda hazır olarak farklı boyutlarda kutular bulundurun. Güzel geniş bir yer bulduğunuzda “Micro Geocache” kutu kullanmak yerine daha büyük kutular kullanabilirsiniz. 

Micro Geocache
Bu girintiye daha büyük bir kutu sığdırmak zor olabilirdi. 

Sakladığınız kutular ve tercih ettiğiniz kutu boyutları ile ilgili yorumlarınız Geocaching oyunu ile yeni tanışacak kişilere yol gösterebilir. Yorumlarınızı bekliyoruz. 

geocaching maceraları
Bizim sakladığımız bir micro kutu.
Gördüğünüz gibi yosun parçaları ile çok güzel kamufle olmuş.

Kutu saklayarak oyunu yaygınlaştırabiliriz. Oyunun yaygınlaşması ümidiyle…

0 yorum to “Neden Micro Geocache?”

Yorum Gönder